Ayakkabı Bağları İle Anahtarlık Yapımı
Yalnızca ayakkabı bağlarını kullanarak yapacağınız güzel bir makrome çalışması. Bu proje ile piyasada bulunmayan bir anahtarlık yapımını sizlere sunacağız. Oldukça hoş bir görünüme sahip olan bu anahtarlıkların rengini belirlemek ise yalnızca ayakkabı bağlarına bağlıdır.
Proje için gerekli malzemeler;
- Ayakkabı bağı (2 farklı renkte naylon esaslı silindirik bağ olmasına dikkat ediniz.)
- Makas
- Anahtarlık halkası
- Çakmak
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra projemizin yapılışına başlayabiliriz. Burada 2 farklı renk kullanmamızın sebebi, projeyi uygularken daha kolay anlaşılması için kolaylık sağlayacaktır.
İlk olarak ayakkabı bağının uç kısımlarını kesiyoruz.
Kestiğimiz uç kısımların bağlarının örgülerinin çözülmemesi için çakmak yardımı ile alev almadan dikkatli bir şekilde eiritip sabitliyoruz.
Ayakkabı bağları uzun olduğu için anahtarlığımıza da uzun gelecektir. Bunun için de ortadan ikiye kestikten sonra tekrar uç kısımlarını çakmak ile yakarak sabitliyoruz.
Kestikten sonraki uzunluğu ise iki farklı renkteki iplerin uzunluğu tek bir ayakkabı bağının uzunluğu kadar olacaktır.
Şimdi de devreye anahtarlık halkası girecek. İpleri anahtarlık halkasının ortasından geçirip daha sonra iplerin sabit kalmasını sağlayarak örgü işlemine başlıyoruz.
Bu aşamadan sonra yapacağınız işlemler çok karışık gibi görünsede aslında çok basit bir işlem olduğunu göreceksiniz. Yalnızca 'S' hari olacak şekilde örgü işlemine devam ediyorsunuz.
İlk düğümü attıktan sonra gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. İlk düğümden sonra ipleri ucundan çekip sıkılaştırıyoruz.
Örme işlemini ipin sonuna gelene kadar devam ettiriyoruz. Son kısıma geldiğinizde ise iplerin uç kısımlarını eritiyoruz ve düğümün sağlam olması için kaynaştırıyoruz.
Bu işlem sonunda makrome anahtarlığımız hazır hale geliyor. Bu anahtarlıktan dilerseniz daha fazla da yapıp kullanabilirsiniz.
'Alıntı'