Ceviz kanser türlerine karşı mücadele veriyor

Ceviz, tüketilen kuru yemişler arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahip. Polifenollerin büyük çoğunluğu antioksidan içeriyor ve Alzheimer, kalp hastalıkları ile kanserden korunmada güçlü bir rol oynadığı biliniyor.

cevizkanserturlerinekarsisavasiyor

Sürekli olarak gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda ceviz yönünden zengin bir beslenme düzeninin prostat, meme ve kolon gibi farklı kanser türlerine fayda sağlayabileceği belirtiliyor.

Journal of Medicinal Food dergisinde yayınlanan araştırma, ceviz yönünden zengin diyetlerin kolesterol seviyesini kayda değer oranda düşürdüğünü, prostat kanserinin gelişimini yavaşlattığını ve meme kanserinin gelişiminde rol oynadığı bilinen IGF-1 hormonunda bir düşüşe neden olduğunu gösterdi.

Kolon kanseri hücreleri ile ilgili olarak Beth Israel Deaconess Medical Center ve Harvard Medical School’da bir araştırma grubunun gerçekleştirdiği incelemeye göre ise her gün 2 porsiyon (50 gr.) ceviz tüketimi ile kolon kanseri hücresinin gelişimi %33 oranında yavaşlatabileceği belirtiliyor.

En son yapılan araştırma, Ewha Kadın Üniversitesi Beslenme Bilimi ve Gıda Yönetimi Anabilim Dalından baş araştırmacı Prof. Yuri Kim ve araştırma ekibi tarafından gerçekleştirdi.

Prof. Yuri Kim ve araştırma ekibi, ceviz lipid özütlerinin bileşenlerinin kolon kanseri hücreleri üzerinde etkiye sahip olup olmadığını araştırdı.

“Kolon kanseri, önde gelen ölüm nedenlerinden biri ve tedavi için sınırlı sayıda seçenek var, bu nedenle de bu çalışmanın bulguları cevizin kolon kanseri için tedavi potansiyeli olabileceğini gösteriyor” belirten Prof. Yuri Kim, cevizin diyetteki faydalı rolünün teyit edilmeye devam edeceğini, bu bulguların kolon, meme ve prostat kanserlerinde yapılan daha önceki çalışmalara dayandığını dolayısıyla cevizin önleyici etkilerinin anlaşılması konusunda araştırmacıları bir adım daha yakınlaştırdığını sözlerine ekledi.

Bu içerik 1356 defa görüntülenmiştir.