MEYVE AÇ KARNINA YENMELİ

Meyve sevmeyenimiz yoktur . Misafirliklerimizin ve akşam sohbetlerimizin  vazgeçilmezi olan meyve tüketimi istemeden de olsa sağlık sorunlarına neden olabilmekte.Çünkü tüm ikramlardan sonra karın tıkabasa dolu iken yapılmaktadır.Meyve detoksifikasyon (organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi)  için ideal bir besindir. Ayrıca doğal şeker için de en uygun kaynaktır. Doğru tüketildiği zaman vücuda büyük yarar sağlar.  Gün içinde, farklı zamanlarda yenilen üç porsiyon meyve, vücudu toksinlerden arındırır ve sindirim sistemini rahatlatır.

Beslenme uzmanlarına göre mide rahatsızlığı olmayanlar için meyve yemenin en uygun zamanı yemek öncesidir. Mide boş iken meyvenin içerdiği besleyici unsurlar vücut tarafından daha iyi emilir.

Özellikle kilo vermek isteyenlerin yemeklerden önce meyve yemesi tavsiye edilir, çünkü midede tokluk hissi oluşturduğu için yemek yerken daha az yiyecek tüketilecektir.

MEYVEDEN MAKSİMUM YARAR SAĞLAMAK İÇİN

Meyveden sağladığımız faydayı en üst noktaya çıkarabilmek için şunlara dikkat etmek gerekir:

Meyve aç karnına yenildiği zaman içerdiği besinler daha iyi emilir.

Meyve yedikten sonra en az 20-30 dakika başka bir şey yenmemelidir.

Yemeklerden sonra meyve yemek isteniyorsa en az 3 saat ara verilmelidir. Midedeki yiyecekler tamamen sindirilmeden meyve yenirse ekşime ve şişkinlik hissi  oluşabilir.

Sabahları meyve yemek daha faydalıdır. Kan şekeri bu şekilde daha yavaş yükselir, çünkü bütün gece istirahat halinde olan sindirim sistemi sabah yenen meyve ile güne daha az zorlanarak başlar.

Günde en az iki öğün meyve yenmelidir.  Bu da iki orta boy elma, portakal, şeftali veya armut anlamına gelir.

Organik olarak yetiştirilmiş tercih edilmelidir. Donmuş, konserve edilmiş ve işlemden geçirilmiş meyvelerden uzak durulmalıdır. Çünkü işlemden geçirilmiş meyveler daha fazla şeker, koruyucu madde veya kimyasal katkı maddeleri içirer.