Kuru şampuanlar hakkında bilmediklerimiz

Kuru şampuanlar; her gün saçlarını yıkamak istemeyen, fakat saçlarının yağlı ve kirli görünmesinden hoşlanmayan kadınların, son zamanlardaki en favori kurtarıcısı. İşte kadınların günden güne rağbet gösterdiği kuru şampuan furyası hakkında bilmediklerimiz ya da yanlış bildiklerimiz.

kuru-sampuanlar-hakkinda-bilmediklerimiz

-Kuru şampuan, adı üstünde sadece saçlar kuruyken etkisini gösterir.

-Sprey ürünlerin hepsinde olduğu gibi, kuru şampuanı da uygularken, kafa derisine 6 santimetre uzaktan püskürtmek gerekiyor. Aksi takdirde, saçta birikime yol açabilir ya da taramayı zorlaştırarak kötü bir görünüm yaratabilir.

-Kuru şampuan uygulandığında saçınızda beyazlıklar görebilirsiniz, endişelenmeyin. Birkaç dakika içinde o beyazlık kendiliğinden yok olacaktır. Eğer beyazlık konusunda şüpheye düştüyseniz, parmaklarınızla saçlarınızı ayırarak, şampuanı dağıtabilirsiniz.

-Kuru şampuanı uyguladıktan sonra, kesinlikle saçlarınıza dokunmayın. Parmaklarınızda olmadığını düşündüğünüz normal vücut yağı, saçların tekrar yağlanmasına yol açabilir.

-Kuru şampuanı başınızın üst kısmına uygulamayın. Uygularsanız, saçlara düşen beyaz kalıntıyı gidermek pek mümkün olmayacak ve saçların hacim kazanmasını engelleyecektir. Bunun yerine, başınızın üst kısmındaki saçları havaya kaldırarak, köklerine uygulama yapın ki beyaz kalıntıları gizlemek de kolaylaşsın.

-Kuru şampuanlar doğru kullanıldığında saçları sadece yağlı görünümden kurtarmakla kalmadığı gibi, aynı zamanda hacim kazanmasını da sağlar.

-Kuru şampuandan en verimli şekilde faydalanmak için, toz ve sprey şampuanları beraber kullanabilirsiniz.

-Kurtarıcı ve pratik etkileriyle gündeme gelen kuru şampuanlar hakkında bilinmeyenler listesine bir de kafa derisine zararlı etkileri eklenebilir. Dermatoloji uzmanlarının yaptığı açıklamalara göre, kuru şampuanlar özellikle kurtarıcı anların dışında alışkanlık olarak sıklıkla uygulanırsa, saç derisinde kıl köklerinin tıkanmasına, derinin nem dengesini kaybetmesine, iltihaplı sivilcelerin oluşmasına ve kepek sorununa da yol açabiliyor.