Ahududunun Faydaları

Ahududular parlak kırmızı renkleri, müthiş lezzetleri ve sağlığımıza verdikleri destekle vazgeçilmez meyvelerdendir. Sıfır kolesterol, lif, protein, karbonhidrat ve yağ içerir. Aynı zamanda, B, C, A, K, E vitaminlerini , potasyum ve sodyum gibi elektrolitleri içerir. Kalsiyum, bakır, çinko, manganez, magnezyum ve demir ahudududa bulunur ve ek olarak antioksidan deposudur.

Ahududu birçok kanser tipinden, iltihaplar, nörolojik bozukluklardan korur. Ayrıca alternatif şeker kaynağı olarak diyebetliler için uygundur.

İçerdiği lif ve mananez metabolizmayı güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur. İyi bir C vitamini kaynağı olması enfeksiyonlarla savaşmada, cilt sağlığında, kırışıklıkları önlemede, kardiovaskuler sağlığı güçlendirmede kalp krizlerini önlemede yardımcıdır.

Ahudududa bulunan potasyum, magnezyum, bakır ve diğer mineraller kan basıncını düzenleyerek hipertansiyondan korur, LDL kolesterol seviyesini düşürür, B vitamini kompleks içeriği de metabolizmayı güçlendirir.

Sonuç olarak, beslenmenize biraz ahududu ekleyerek sağlıklı kalabilirsiniz.