Hamilelik ve Balık İhtiyacı
En önemli B12 kaynaklarından biri olan balığı hamile bayanlar bol bol tüketmelidir. Bebeğin sinir sisteminin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. B12 beyin ve retina işlevlerinde de etkilidir. Özellikle somon , sardalya , uskumru , hamsi ve lüfer gibi balıkları tüketmekten çekinmeyin. Balığı yerken deri kısmını ayıklarsanız eğer kurşun ve metal artıklarını ayrıştırabilirsiniz. Kefal , kalkan , mezgit , levrek ve barbunya gibi balıklar derin su balıkları olduklarından besleyici özellikleri yüksektir. Balık tüketirken hijyene dikkat etmelisiniz. Midye , istiridye , uskumru , kılıç balığı , kral balığı , kiremit balığı gibi yüksek miktarda civa bulunan bu balıkları hamilelik döneminde tüketmemelisiniz. Balığın yanında yeşil yapraklı sebzelerde tüketebilirsiniz.