Alışveriş Videosu

Sütaş Kaymaklı Kova Yoğurt 2000 gr

Sütaş Kaymaklı Kova Yoğurt 2000 gr

9.95

Bu ürünü bulabileceğiniz reyonlar
Taze Ürünler | Yoğurt - Dondurma | Yoğurtlar | Kaymaklı Yoğurtlar |
Marka: SUTAS
Stok Durumu: Var
   ya da   
0 yorum  0 yorum  |  Yorum Yap

 

Türk beslenme kültüründen dünyaya yayılan lezzet!

Binlerce yıldır kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan yoğurt, hem çok besleyici, hem de önemli bir kalsiyum kaynağıdır.

Yoğurt mayaları adını verdiğimiz Lactobacillus Bulgaricus ve Streptococcus Thermophilus (faydalı bakteriler) sütün içinde bulunan süt şekerini (laktozu) yoğurda kendine has lezzetini veren laktik asite çevirirler. Böylelikle süt içemeyen laktoz intolerans’ı olan kişiler de yoğurdu tüketerek süt proteinlerinin içerdiği yaşamsal (esansiyel) amino asitleri ve kemikler için gerekli olan kalsiyum ve diğer değerli vitaminleri alabilirler.

Yoğurtseverlerin Yoğurdu

Türkiye'de yoğurtseverler yıllardır Sütaş Yoğurt'u tercih ediyor. Çünkü, katkısız sütlerimizi kullanarak, uzmanlığımızı, ileri teknoloji ile birleştiriyor, damak tadımıza uygun, en doğal ve lezzetli eşsiz kıvamdaki yoğurtları üretiyoruz.

Sütaş Yoğurt iyi bir kalsiyum kaynağı olduğu için son derece besleyici bir süt ürünüdür. Yoğurt mayalarını (faydalı bakteriler) aktif ve bol miktarda içerdiği için GERÇEK ve DOĞAL yoğurttur.

Hiçbir katkı maddesi içermeyen Sütaş Yoğurt, hijyenik koşullarda el değmeden üretiliyor, yoğurtseverlere her gün taptaze ulaşıyor.

Kadınların günde yarım kilo yoğurt yemesini öneren İç Hastalıkları Uzmanı  Ayça Kaya, yoğurdun özellikle karın bölgesindeki yağları erittiğini söylüyor. “Yüksek kalsiyum kaynağı olan yoğurt, içeriğindeki konjuge linoetik asit (CLA), nedeniyle karın yağlarını eritiyor. Yapılan araştırmalara göre bir sene boyunca, diyetinde her gün yoğurt tüketen kişiler, tüketmeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor.Her gün düzenli olarak yoğurt tüketilmesi daha hızlı yağ yakımına sebep oluyor ve aynı zamanda Bağırsak Kanseri Riskini de Azaltıyor. Suyundaki B2 vitamini nedeniyle ağız yaralarına iyi gelen yoğurt, karın yağlarını azaltıcı etkisinin yanı sıra, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, bağırsak kanseri riskini de azaltıyor.

 

 Yoğurdun Faydaları

Yoğurt, en az 90 °C’ de ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür. 

Yoğurdun Faydaları :

  • Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.
  • Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir.
  • Şeker hastaları için faydalı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir.
  • Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur.
  • Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur.
  • Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
  • Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır.
  • Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir.
  • Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parçalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır.
  • Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur.
  • Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca üretilmesini sağlar.
  • Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku için idealdir.
  • Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
  • Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler.
  • Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir. Bu durumda dikkatli tüketilmelidir.
  • Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir. Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz.

Japonya’da yapılan ve sonuçları İngiltere’de yayımlanan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. 

Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80’inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyinin düştüğünü belirten Japon bilim adamları, yoğurdun içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı. 

İngiliz Diş Sağlığı Vakfı yöneticileri de araştırma sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Vakıf yöneticileri, İngiltere’de her dört kişiden birinin nefes kokusu sorunu bulunduğunu ve her 20 kişiden 19’unun hayatlarının bir döneminde diş eti iltihaplarından çektiğini bildirdi.



 

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

Doğrulama kodunu giriniz:



Etiketler: kaymakli, 2250, yogurt, sutas, kova,