Alışveriş Videosu

Sek Günlük Şişe Süt 1 lt

Sek Günlük Şişe Süt 1 lt

4.25

Bu ürünü bulabileceğiniz reyonlar
Taze Ürünler | Sütlük Grubu | Süt | Süt Günlük - Pastorize |
Marka: SEK
Stok Durumu: Var
   ya da   
0 yorum  0 yorum  |  Yorum Yap

 

Çocuklarınıza sağlıklı günlük süt içirmek istiyorsanız ve hala denemediyseniz sek günlük sütü ısrarla tavsiye ederiz. Raf ömrünün 10 gün olması ve hemen hemen her markette bulabilmek de Sek günlük sütün avantajları arasında yer alıyor. 200 ml.lik kutuları da çocukların beslenme çantaları için vazgeçilmez olacak.

 SEK Süt, çocukların gelişiminde önemli bir rol oynamakla beraber, her yaştan bireyin günlük beslenmesi için sütün ne kadar önemli olduğu hakkında çok değerli bilgiler sunuyor.  Büyük bir sorumluluk örneği göstererek, süt tüketimi konusunda toplumu bilinçlendirmeyi görev ediniyor.

Çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak, onların zihinsel ve bedensel gelişimleri için çok önemli. Özellikle büyüme çağında bu daha da dikkat gösterilmesi gereken bir konu. Süt, yaşam boyu tüketilmesi gereken çok değerli bir besin.

 İşte, yıllar boyunca nesilleri büyüten SEK Günlük Süt, Türkiye’de bir ilk olan gelişmiş üretim teknolojisiyle ürettiği SEK Günlük Süt’ü yeni ambalajı ile sunuyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan, Türkiye’de ilk SEK’in kullandığı mikrofiltrasyon teknolojisi sayesinde daha düşük ısıl işlem uygulanan SEK Günlük Süt’ün raf ömrü uzarken, vitamin değerini daha iyi koruyor. Bu sayede hem çocuklar hem büyükler taze, lezzetli ve günlük süt içme şansı elde ediyor. 

 B12,B6 ve A vitaminleri bakımından zengin, kalsiyum ve protein kaynağı SEK Günlük Süt, her zaman olduğu gibi sağlıklı nesiller yetişmesi için topluma faydalı bir amaç için çalışıyor. Günlük sütler, zararlı bakterilerden arındırılmak için belli bir sıcaklığa kadar ısıtılarak pastörizasyon işlemine tabi tutuluyor. Pastörize işleminde seçilen sıcaklık sınırı, sütteki vitamin, mineral ve kalsiyum oranlarının yüksek olmasını sağlıyor. Besin ısıtıldıkça zararlı bakteriler kendilerini sıcaktan korumak için genellikle hücre duvarlarını kalınlaştırmaya başlıyor. Bu aşamada sütün sıcaklığı aniden düşürülüyor. Kendini sıcak ortama hazırlamış bakteriler de sütün aniden soğutulmasıyla birlikte ölüyor. Böylece süt, zararlı bakterilerden arınmış oluyor. Uzun ömürlü UHT sütlerde ise pastörizasyonda kullanılan ısı daha yüksek tutuluyor. Bu işlem sırasında bazı yararlı bakteriler de yok olabiliyor. Ancak sütün ömrü 5 aya kadar uzuyor.

İnsanların süt ve süt ürünleri tüketiminin binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Taylan Kümeli, antik çağlardan bu yana elde edilen bulgularla günümüzde gerçekleştirilen araştırmaların sütün insan sağlığına katkısını ortaya koyduğunu  söyledi. Tat Konserve A.Ş. çatısı altındaki markalardan SEK adına sütün bilimsel ve tarihsel geçmişini araştıran Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Taylan Kümeli, “Son dönemde süt konusunda gündeme getirilen iddiaların çoğu bilimsel olarak desteklenmeyen, varsayımlara dayanan görüşler” diye konuştu. Bu iddiaların tüketicilerde sütle ilgili pek çok soru işaretine neden olduğunu kaydeden.

Tartışmalara açıklık getirmek, her yaş grubundan tüketicinin kafasında yaratılan sorulara yanıt bulabilmek amacıyla SEK adına gerçekleştirdiği, “Sütün insanlık tarihindeki yeri ve yararlarıyla” ilgili araştırması hakkında bilgi veren Doç. Dr. Taylan Kümeli, şunları söyledi; “Sütü bilimsel ve tarihsel belgelere dayanarak incelediğimizde, ne kadar vazgeçilmez bir beslenme öğesi olduğunu, içerdikleri ve dönüştüğü türleri bakımından ne kadar eşsiz bir ürün olduğunu bir kez daha keşfetmiş oluruz.”

Sümer ve Babil uygarlıklarında süt ve süt ürünleri

Sadece insanların değil, tüm memelilerin dünyaya gözlerini açar açmaz aldığı ilk besinin ‘süt’ olduğunun altını çizen Doç. Dr. Kümeli, sütün insanlık tarihinde en az 5000 yıllık tarihe sahip olduğunu şöyle konuştu;

“Sümer uygarlıklarından Ur medeniyetine ait çizimlerde, süt tüketimine dair izler görüyoruz. Bu insanlığın en az 5000 yıldır süt içtiği anlamına geliyor. M.Ö 26. yüzyıl döneminde ise Babil kabartmalarında yalnızca süt değil, süt kesiği yani bugün peynir olarak kullandığımız gıdanın en ilkel formuyla karşılaşıyoruz. Bugün yoğurt formunda tükettiğimiz besinin temelleri M.Ö 4. yüzyılda Trakya halkı tarafından atılmış. Tarihsel kaynaklar ise sütü işleyen ve sütten çeşitli ürünler elde eden uygarlıklar arasında Kuzey ve Orta Asyalılar bulunduğunu gösteriyor. Doğu Avrupa ülkeleri de yine süt ve süt ürünlerine ilgi duyan ve ilgilenen bölgelerden biri. Kısaca bugün en gelişmiş haliyle gördüğümüz sütü biçimlendirme usulleri, tarihte bu coğrafyalarda keşfedilmiş ve günümüze kadar bilimin ve teknolojinin de desteği ile çok daha gelişmiş şekilde hayatımızda ve sofralarımızda yerini almıştır.”

Tedavi edici etkisi kanıtlanmış olan süt, insanoğlunun tükettiği ilk besindir.

Sütün, insanlık tarihi boyunca vazgeçilmez besin maddelerinden biri olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Taylan Kümeli, binlerce yıllık uygarlık tarihinde çeşitli medeniyetlere ilişkin araştırmalarda ortaya çıkan bulguların da bunun en önemli kanıtı olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Süt ve süt ürünleri hakkında ortaya atılan olumsuz iddialara inanmak, aslında süt ve süt ürünleri hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduğumuzun göstergesidir. Yatıştırıcı, doyurucu, tedavi edici etkisi laboratuvar ortamında kanıtlanmış bu besin, insanoğlunun tükettiği ilk besindir. Yalnızca beslenme ve tedavi öğesi olarak değil lezzet ve kültür öğesi olarak da eşsizdir. Yalnızca ham haliyle değil, işlenmiş olarak da çeşitlenip tüketilebilir” diye konuştu.
 
Süt bağırsak kanserini önlemeye yardım ediyor.

Sütün kanser düşmanı bir besin olduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Kümeli; “Süt özellikle bağırsak kanserini önlemeye yardımcı oluyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden Doktor Cedric Garland'ın 20 yıllık araştırması, süt tüketen kişilerin daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğunu gösteriyor. 20 yıl boyunca 2000 kişiyi inceleyen Garland, günde 2-3 bardak süt içen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığını belirtiyor. Bu yüzden Garland, bağırsak kanserini önlemek için günde 2-3 bardak süt tüketilmesini öneriyor. Aynı şekilde, Boston’da yapılan bir araştırmada sütün içerdiği ‘fermente’ ve sütün içerdiği "Asidofilis" bakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu kanıtlanıyor” ifadesini kullandı. Düzenli süt tüketenlerde kronik bronşit vakasına rastlanmadı.

Sağlıklı bir vücut için sütün önemli bir besin olduğunu vurgulayan Kümeli, Johns Hopkins Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bazı araştırmaların da bunu kanıtladığını belirtti. Taylan Kümeli, “Araştırmacılar, süt içen kişilerde kronik bronşite pek rastlamadıklarını dile getiriyor. Uzmanlar sütün; sigara, alkol ve bol miktarda kahve gibi bağımlılık yapan maddeleri tüketen kişileri bile koruduğuna dikkat çekiyor” dedi. Sütteki laktoz ve protein beyin ve sinir dokularının oluşumunda önemli rol oynar

Sütün protein ve laktoz açısından oldukça zengin bir besin olduğunu, laktozun enerji sağlayarak, beyin ve sinir dokularının oluşumunda rol oynadığını kaydeden Taylan Kümeli, insan sağlığına katkıları konusunda şu bilgileri aktardı; “Vücudun kalsiyum ve fosfordan daha iyi yararlanmasını sağlayan laktoz sayesinde kemik ve diş oluşumu daha sağlam olduğundan, bebeklerin beslenmesinde önemli rol oynar. Süt proteininin biyolojik değeri bitkisel proteinlere göre daha yüksek olduğundan, vücut diğer proteinlere oranla süt proteininden daha iyi yararlanıyor. Sütteki protein hücre ve dokuların oluşmasında önemli rol oynarken,  büyüme ve gelişmeyi sağlar, kasların kasılmasına yardımcı olur ve vücutta ödem yapan sıvıların toplanmasını önler. Yapılan onca araştırma ve deneyler sonrasında, her şeyi bir kenara bırakarak sütün zararlı olduğunu söylüyor olmak ya da her söylenene inanmak sadece süt hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımızı gösteriyor.”

Faydaları saymakla bitmeyen sütün veya sütten yapılan yiyeceklerin günde en az yarım litre tüketilmesi gerekmektedir. Ancak Türkiye'de, kişi başına yıllık süt tüketimi, sadece 5-6 litre düzeyindedir. Dünya yıllık süt tüketimi ortalaması ise 18-20 litredir. Yıllık süt tüketimi, AB ülkelerinde 80-90 litre, ABD'de ise 120 litreye kadar çıkmaktadır.Yarım kilo süt, günlük ihtiyacımız olan; kalsiyumun % 75'ini, fosforun % 60'ını, iyotun % 25'ini, B2 ve B12 vitaminlerinin % 77’sini, C vitamininin % 15'ini, A vitamininin % 23'ünü, D vitamininin ise % 16'sını karşılar.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin en temel öğelerinden birisi olan sütün diğer bazı faydaları şöyle özetlenebilir: Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Dişleri korur ve çürükleri önler. Yemek arası içecek olarak dişleri de korur. Hücre ve doku oluşumunda rol alır. Saç ve tırnak oluşumunda rol alır,Yağsız süt, kolesterolü düşürür, A, B, C, D, E, K vitaminlerini içerir, Yaraların çabuk kapanmasını sağlar, Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar, Kasları güçlendirir, Hücreleri onarır,
Kemikleri sertleştirir, Kronik bronşiti önler, Kemik erimesini önler (yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kemiklerdeki kalsiyum ve proteini hızlı kaybederiz. Böylece kemikler yavaş yavaş kuvvetini kaybedip, daha kırılgan hale gelir), Beynin gelişmesi ile çalışmasında faydalıdır.

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

Doğrulama kodunu giriniz:



Etiketler: sek, gunluk, sise, sut, 1/1,