Alışveriş Videosu

Cemalim Tam Yağlı Beyaz Peynir kg

Cemalim Tam Yağlı Beyaz Peynir kg

16.95

Bu ürünü bulabileceğiniz reyonlar
Taze Ürünler | Kasap - Şarküter - Açık Bakliyat | Peynir KG | Beyaz Peynir KG |
Marka: CEMALIM
Stok Durumu: Var
* Ağırlık belirtin:
Gramaj ile satılan ürünlerimizde %10 farklılık oluşabilmektedir.
0 yorum  0 yorum  |  Yorum Yap

 

Beyaz peynir koyuninek veya keçi sütünden yapılan, salamurada bekletilerek hazırlanan beyaz renkli bir peynirdir.

Beyaz peynir Türkiye ve komşu ülkelerinde en çok tercih edilen peynir türüdür. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir unsuru olan peyaz peynir, ayrıca börekpidemakarna ve diğer hamur işlerine lezzet vermek için de sıkça kullanılır.

Peynir, sütün maya ile pıhtılaştırılıp, pıhtının çeşitli şekillerde işlenmesi, süzülmesi, preslenmesi ve belirli koşullarda olgunlaştırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür.

Peynir üretimi ve tüketimi oldukça yaygın olup, pek çok çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca aynı çeşit peynirlerde dahi farklılıklar olabilmektedir.

Bu farklılığa neden olan faktörler ise:

İmalat yöntemi

Sütün çeşidi ve niteliğidir.

Peynir yapımında aşamalar çeşidine göre değişir.

 

Beyaz peynir inek, koyun, keçi ve manda sütlerinden yapılabildiği gibi, bu sütlerin karışımından da yapılmaktadır.

Peynire işlenecek süt taze olmalı ve içinde yabancı madde bulunmamalıdır. Çünkü:

Sütte bulunan antibiyotik ve koruyucu maddeler sütün pıhtılaşmasını önlerler

Sütün mastitisli olması. ve bakteri içeriği yüksek olması peynir yapımının değişik aşamalarında kusurlara neden olur.

Önceden ısıtılmış sütler yavaş ve zayıf pıhtı oluşturacağı için peynirde kaliteyi etkiler.

Bunların yanında peynire işlenecek sütün bileşim yönünden zengin olması, kuru madde miktarının yüksek olması kalite yönünden olduğu kadar, randıman bakımından da önemlidir.

Peynire işlenecek süt uygun yağ oranına indirilir. Sütün yağ oranının yüksek oluşu, peynir randımanı ve kalitesini aynı oranda artırmaz. Çünkü kazan sütünde yağ oranı arttıkça peynir altı suyu ile kayıplar artmaktadır. Bu nedenle peynir sütünde yağ oranı standardizasyon işlemi ile belli bir düzeyde tutulmalıdır.

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

Doğrulama kodunu giriniz:



Etiketler: peynir, beyaz, cemalim, yagli, tam,